Livestreamreeks ‘Brabant op de Schop’ – door met de duurzame transitie

Wanneer:
2 juni 2020 @ 15:30 – 16:15 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-06-02T15:30:00+02:00
2020-06-02T16:15:00+02:00

Brabant op de Schop gaat door! Niet als congres op locatie, maar (in verband met corona) via een livestreamserie van 15 afleveringen. We maken er een afwisselende reeks van met keynotes, infographics, workshops, quizzen en reportages. De eerste aflevering gaat over duurzame verdienmodellen. Met als keynote Maurits Groen over Kipster, de meest milieu- en diervriendelijke pluimveehouderij van Europa. En een workshop van Stijn van Liefland en Rudy van Stratum over het slim financieren van duurzaamheidsprojecten.

Wanneer: eens in de twee weken op dinsdag
Tijd: 15.30 – 16.15 uur
Zomerstop: 11 juli t/m 23 augustus
Via deze link (in Chrome) kun je de livestream volgen

Follow-up
Als follow-up van het programma Sustainable Energy Farming gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestreamreeks en we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water en Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod.

Aflevering 1: Duurzame verdienmodellen
Hoe kun je je duurzame ambities daadwerkelijk realiseren? Leer over verdienmodellen en slimme financiering voor duurzame initiatieven.

Keynote | Maurits Groen
Maurits Groen neemt ons mee in het verhaal van Kipster, de meest milieu- en diervriendelijke pluimveehouderij van Europa. Hij zal dieper op de successen van het concept ingaan en ons ook uitleggen hoe het toepasbaar is op iedere vorm van landbouw. Maurits Groen is duurzaam ondernemer van 2013. Naast Kipster ontwikkelde hij de WakaWaka Powerbank die werkt op zonne-energie. Verder is hij actief voor: Urgenda, Duurzame Dinsdag en de Nederlandse Raad van Advies van de Club van Rome.

 

Workshop | Rudy van Stratum & Stijn van Liefland
Hoe kun je duurzaamheidsprojecten op een slimme manier financieren? Rudy en Stijn nemen je mee in de vraag hoe je het rendement van een project bepaalt en tot financiering komt. Al jaren werken zij aan infographics die de complexe wereld van financiering van duurzame ontwikkeling in kaart brengen. In de workshop leer je aan de hand van een infographic over slimme wijzen van financieren.