Debatcafé ‘Circulair bouwen’

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
10 oktober 2019 @ 17:00 – 19:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-10-10T17:00:00+02:00
2019-10-10T19:00:00+02:00
Waar:
De WaardenMakers
Tramkade 26
5211 VB 's-Hertogenbosch
Nederland

Waarom moeilijk doen (circulair bouwen) als het makkelijk kan (met nieuwe materialen)? Daarover gaat het debatcafé ‘Circulair bouwen’ op donderdag 10 oktober. De bijeenkomst is onderdeel van het programma van de gemeente rondom de Dag van de Duurzaamheid. Sprekers zijn Ivo van de Thillart (Buro Kade), Elisabeth Boersma (BPD) en Woud Jansen van Alba Concepts. Debatleider is Tom Vaessen.

GEWIJZIGDE LOCATIE: het debatcafé vindt plaats bij De WaardenMakers op de 3e verdieping van de Mengfabriek op de Bossche Tramkade (niet in het Werkwarenhuis).

Klik hier om je aan te melden

Waarom extra moeite doen?
Waarom wil je extra moeite doen om de circulaire principes toe te passen als je ook gemakkelijk en voor hetzelfde geld nieuwe materialen ter beschikking hebt? Is het vanuit bezorgdheid over milieu, het uitgeput raken van grondstoffen of ons afvalprobleem? Is het omdat het door toekomstige regels en wetgeving onontkoombaar wordt? Of is het een economisch ingegeven zaak, een verdienmodel, een kwestie van succesvol zijn in ondernemerschap?

 

Ivo van den Thillart is architect en stadmaker bij Buro Kade in de Mengfabriek op de Bossche Tramkade. In het centrum van deze circulaire hub wordt van alles wat met de toekomst van onze gebouwde omgeving te maken heeft ontwikkeld, getest en gebouwd. Samen met ’soortgenoten’ werkt Ivo aan het vraagstuk hoe de stad van de toekomst eruit ziet. Het uiteindelijke doel: waarde te creëren voor bewoners, gebruikers, organisaties en bedrijven. Het motto van Buro Kade: Hergebruikt maar niet goed ontworpen, is niet duurzaam.

 

Elisabeth Boersma is Stadsontwikkelaar in het team van BPDi. Dit team bestaat uit diverse stadsontwikkelaars die werken aan complexe binnenstedelijke opgaven. De Stadsontwikkelaar toont lef, neemt initiatief en werkt graag in vernieuwende coalities aan betekenisvolle gebiedsontwikkeling. Hierin worden de maatschappelijke opgaven (klimaatadaptatie, circulair bouwen, sociale inclusie, energietransitie, mobiliteit) geborgd. Voor Elisabeth ligt de focus op de transformatie van bedrijventerreinen en herstructurering van woningcorporaties in Eindhoven en Tilburg.

 

Woud Jansen van Alba Concepts is bouwkundig opgeleid. Als projectmanager heeft hij veel ervaring rondom ontwikkelen en managen van projecten. Het thema ‘duurzaamheid’ speelt hierin altijd een belangrijke rol. Van het vaststellen van ambities tot het opstellen van concrete financiële business cases, inclusief het inrichten van het proces om te komen tot het eindresultaat.