Debatcafé ‘Profit Profit Profit’

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
29 mei 2019 @ 16:30 – 19:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-05-29T16:30:00+02:00
2019-05-29T19:00:00+02:00
Waar:
Werkwarenhuis
Tramkade 22
5211 VB 's-Hertogenbosch
Nederland

Het gaat goed in Brabant. Het is een van de innovatiefste regio’s van Europa. De werkeloosheid neemt af en er is een stroom aan vacatures. De Brabantse economie groeide de afgelopen 5 jaar harder dan het landelijk gemiddelde. Een ontwikkeling die zich ook het komend jaar lijkt door te zetten. Maar is dit eigenlijk wel zo goed?

Hoe krijgen we het voor elkaar dat de economie in Brabant niet alleen om geld draait? Daarover gaat het vijfde debatcafé van De WaardenMakers (voorheen Werkplaats De Gruyter) met als titel ‘Profit Profit Profit’. Op woensdag 29 mei gaan we van 17.00 tot 19.00 uur in debat over de duurzame regionale economie. Want de focus op geld verdienen en een oneerlijke verdeling van de winsten vraagt om verandering. Maar hoe realiseer je die? Gastspreker is sociaal geograaf Jos van Hezewijk. Inloop vanaf 16.30 uur.

Meld je aan via het aanmeldformulier. Klik hier

Een debat over de Brabantse economie is volgens ons van belang gezien de vele uitdagingen waar we voor staan en waarop nog te weinig antwoorden zijn gevonden. Nu lijkt economie immers alleen te gaan over geld verdienen en winst maken. Veel mensen zijn geïrriteerd over de zelfverrijking, oneerlijke verdeling en toenemende lasten in onze samenleving. Onze economische activiteiten hebben nare effecten als terugloop van de biodiversiteit en aantasting van ons leefklimaat. Jongeren die geen vaste baan meer kunnen vinden en pakketbezorgers die onverzekerd zonder pensioenopbouw rondrijden.

Zoektocht
Tijdens het debatcafé gaan we elkaar informeren, inspireren en irriteren in onze zoektocht naar het waarom, wat en hoe van een ander economisch Brabant. Op zoek naar een economie die bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van onze regio.

Onderzoeker en schrijver
Jos van Hezewijk (TUe bedrijfskunde, sociale geografie Universiteit Nijmegen) spreekt over macht, geld en de BV Nederland. Van Hezewijk is al ruim 30 jaar onderzoeker en schrijver over deze thema’s. Hij is bekend door zijn baanbrekende onderzoek naar de elite van Nederland en auteur van boeken als ‘De nieuwe elite van Nederland’, de bestseller ‘De top-elite van Nederland’ en de recente uitgave ‘Superrijk in de lage landen’.

Dialoog
In de tweede helft van het debatcafé gaan we aan de hand van stellingen de dialoog aan over de (on)mogelijkheden van een andere economie in Brabant.

Het Werkwarenhuis is slechts op 10 minuten loopafstand van het centraal station. Daar bevindt zich ook een parkeergarage. Rondom de Tramkade is het ook mogelijk om (betaald) te parkeren.

Foto: Werkwarenhuis