Livestream Brabant op de Schop (6)

Wanneer:
22 september 2020 @ 15:30 – 16:15 Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-09-22T15:30:00+02:00
2020-09-22T16:15:00+02:00

Circulaire krachtenbundeling in de boomteelt

Aflevering #6 van de livestreamreeks ‘Brabant op de Schop’ gaat over Business Centre Treeport in het Brabantse Zundert. Op dit bedrijvenpark op de grens van Nederland en België hebben zo’n 100 boomkwekerijen, toeleveranciers, adviseurs en andere bedrijven uit de boomteeltsector de krachten gebundeld voor een circulaire economie. Samen met de deelnemende bedrijven ontwikkelt het business centre strategieën om van restproducten weer nieuwe grondstoffen te maken. Denk hierbij aan alternatieve brandstoffen voor vrachtwagens en robots in de boomteelt en actieve koolstof als meststof. Daarnaast kunnen plastic verpakkingen worden teruggezonden voor hergebruik.

Benieuwd geworden? Schakel dan op 22 september in voor weer een dynamische aflevering. Met deze keer drie sprekers vanuit Business Centre Treeport:

Remco van Dessel – directeur AGEL adviseurs

Emma Kroes – ruimtelijk adviseur AGEL adviseurs & voormalig jonge professional bij De WaardenMakers

Dennis van der Loop – ruimtelijk adviseur AGEL adviseurs & voormalig jonge professional bij De WaardenMakers

Meld je hier aan via het aanmeldformulier

‘Brabant op de Schop’ is de follow-up van het provinciale programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestream. En we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water & Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod. De livestreamreeks, die op 2 juni van start ging, bestaat uit 15 afleveringen die om de 2 weken plaatsvinden.