feb
6
do
2020
Openbare werksessie energietransitie & financiering @ De WaardenMakers, 3e verdieping Mengfabriek
feb 6 @ 16:00 – 17:30
Openbare werksessie energietransitie & financiering @ De WaardenMakers, 3e verdieping Mengfabriek | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

Hoe financier je de energietransitie in gebouwen met een onzekere toekomst?

Daarover gaat een werksessie van De WaardenMakers in de Week van de Circulaire Economie. De circulaire hub de Mengfabriek op de Bossche Tramkade – waar onder meer De WaardenMakers als broedplaats tijdelijk gevestigd zijn – is de casus voor de bijeenkomst. De insteek: hoe de energietransitie te realiseren en te financieren, als de toekomst van een gebouw onzeker is?

Onder de noemer ‘De Mengfabriek geeft Energie’ hebben de gevestigde organisaties gezamenlijk een plan ontwikkeld voor energieopslag in een zoutbatterij, waarvoor de silo’s op het voormalige fabrieksterrein worden ingezet. Maar wie betaalt de benodigde investeringen in energiemaatregelen? Kunnen we misschien betalen voor gebruik, in plaats van voor bezit? Welke allianties en afspraken zijn dan nodig? Samen gaan we op zoek naar antwoorden. Belangstellenden zijn van harte welkom om hieraan een bijdrage te leveren.

Meld je aan via: dewaardenmakers@brabant.nl onder vermelding van ‘Aanmelding werksessie 6 februari’

Programma
15.45 uur: Inloop
16.00 uur: Start en welkom
16.05 uur: Presentatie case ‘De Mengfabriek geeft Energie’ door Ton Dietvorst van Buro Kade
16.20 uur: Korte presentatie Jordy van Kessel (afstudeeronderzoek)
16.25 uur: Discussie over de centrale vraag
17.15 uur: Wrap up en afsluiting
17.30 uur: Netwerkborrel in het Ketelhuis

Week van de Circulaire Economie
De werksessie van De WaardenMakers is onderdeel van het programma in het kader van de Week van de Circulaire Economie (3 t/m 7 februari). Voorafgaand aan de werksessie, is er vanaf 14.15 uur de Expeditie ‘Mengfabriek geeft Energie’, georganiseerd door Buro Kade. Informatie hierover en aanmelden kan via deze link.
Aansluitend volgt om 16.00 uur de werksessie. We sluiten af met een gezamenlijke netwerkborrel in het Ketelhuis op de Tramkade.

feb
11
di
2020
Avans Social Work zet de boel op stelten
feb 11 @ 14:30 – 17:00
Avans Social Work zet de boel op stelten @ 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

De WaardenMakers en jonge professionals van Avans Social Work houden op 11|2|2020 een bijeenkomst onder de titel ‘De boel op stelten (zetten) in de sociale sector; hé, social worker, ben jij wel duurzaam?’ Sprekers, schurende stellingen en inspirerende voorbeelden worden voorgelegd, waarmee je wordt uitgedaagd om je eigen ideeën en werkwijze bij te schaven. De locatie en het definitieve programma volgen nog. Ken je zelf inspirerende voorbeelden en wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op.

Sociale sector
Binnen Avans Social Work zijn 40 verschillende leergemeenschappen actief bij even zoveel organisaties in de regio. Het doel van deze gemeenschappen is om jonge professionals ervaring op te laten doen binnen de sociale sector. En hiermee het werkveld te leren kennen.

Foto: Avans Social Work

feb
20
do
2020
Borrel bij de Borden @ De WaardenMakers
feb 20 @ 16:00 – 17:30
Borrel bij de Borden @ De WaardenMakers | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland

Regelmatig houden De WaardenMakers een Borrel bij de Borden. Voor alle jonge professionals, de experts, procesbegeleiders en het kernteam. Tijdens de borrel praten we bij over de initiatieven en presenteren de studenten hun resultaten. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 19|2 in de Mengfabriek bij De WaardenMakers.