sep
19
do
2019
Opening De WaardenMakers @ 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland
Opening De WaardenMakers
sep 19 @ 15:00 – 18:30

Wat voegt een broedplaats toe aan de rafelranden van een stad? Deze vraag staat centraal tijdens de opening van De WaardenMakers op de Bossche Tramkade op donderdag 19 september. Deze ruimtelijke rafelrand van de Brabantse hoofdstad is uitgegroeid tot culturele en circulaire hotspot. Met De WaardenMakers als een van de broedplaatsen. Wat is de waarde van zo’n broedplaats nou eigenlijk? En hoe zit het met het bestaansrecht van zo’n plek op vaak wat schimmige locaties?

Broeden, brainen en bouwen in de rafelranden van de stad

Prikkelende talkshow
In een prikkelende talkshow gaan we in gesprek met gebruikers en placemakers, initiatiefnemers en decision makers. Over de haat-liefdeverhouding met de rafelranden van de stad en de kracht van broedplaatsen daarin. Over loslaten of reguleren, sturen of participeren, probleem oplossen of probleem creëren. En wat als de rafelranden niet meer rafelen, hun ruwheid kwijt zijn? Opschalen en doorontwikkelen? Of zoeken naar een nieuwe rafelrand?

Op safari
Aansluitend nemen we je mee op safari langs andere ‘bewoners’ op de Tramkade, waarmee we je laten voelen, proeven en beleven wat de waarde van een broedplaats is. Door te informeren, inspireren én irriteren. Omdat een broedplaats nou eenmaal ook wrijving geeft. Of niet.

Noteer de opening nu alvast in je agenda! Eind augustus volgt meer informatie.

 

nov
7
do
2019
Save the date: Energiefestival 2018 @ Evoluon Eindhoven | Eindhoven | Noord-Brabant | Nederland
Save the date: Energiefestival 2018
nov 7 @ 09:30 – 17:30 Evoluon Eindhoven

The Future is Now. Dat is het thema van het Energiefestival 2019 van de provincie Noord-Brabant. Met als gasten Jan Terlouw en Marjan Minnesma, Brabantse energieprofessionals, beleidsexperts, makers en innovatoren. En een inspirerend programma dat de toekomst naar vandaag haalt: een energieneutraal Brabant. Uiteraard zijn De WaardenMakers van de partij. Op donderdag 7 november in het Evoluon in Eindhoven. Binnenkort meer!