Vers van de pers: magazine ‘Nieuwe Boeren’

Acht ‘Nieuwe Boeren’ over hun duurzame droom

| In het initiatief ‘Nieuwe Boeren’ spelen acht duurzame boeren de hoofdrol. Samen met ZLTO helpen De WaardenMakers ze een stap verder in het realiseren van hun duurzame droom. In het magazine Nieuwe Boeren zijn hun persoonlijke verhalen vastgelegd.

In de uitgave komen de acht hoofdrolspelers, die ieder een onderdeel van de Schijf van Vijf vertegenwoordigen, aan het woord. Persoonlijke verhalen van bevlogen agrariërs die staan voor hun bedrijf. Zoals akkerbouwer en boerenklimaatactivist Piet Hermus: “We moeten het met z’n allen rooien, boeren burgers en buitenlui.” Of biologische tomatenteler Henriëtte van den Hoek: “We doen niet meer aan eenzijdige massaproductie, maar telen alleen nog waar vraag naar is.”

Sector in transitie
De verhalen zijn tot op zekere hoogte universeel, omdat ze de turbulentie blootleggen van een sector in transitie. Dat die transitie zeker voor de baanbrekers niet zonder slag of stoot verloopt, is evident. Of, zoals een van de Nieuwe Boeren het zegt: “Vooroplopen is mooi, maar soms word je ook keihard teruggeblazen.”

Lees het magazine >

Meer over het initiatief Nieuwe Boeren