Opening proeftuin ‘EXPO Hotel Lab’

De WaardenMakers tekenen voor hotelkamer

| What if… Wat als er een nieuwe manier is om producten en diensten te ontwerpen die goed zijn voor mens, planeet en bedrijfsleven? Dat is de radicale belofte van de circulaire economie: een economie met een gesloten kringloop. Precies dát is ook de insteek van het ‘EXPO Hotel Lab’ in de Mengfabriek op de Bossche Tramkade. Peyman Soleimani ontwerpt een van de hotelkamers vanuit De WaardenMakers.

Op 18 januari opende de proeftuin de deuren. In het living lab wordt onderzoek gedaan naar nieuwe manieren van ontwerpen volgens de principes van ‘material based design’: het beschikbare materiaal is het uitgangspunt van het ontwerp. Met behulp van de verbeeldingskracht van spraakmakende architecten, vormgevers en ontwerpers krijgt het EXPO Hotel vorm. Met als doel om de synergie te creëren tussen architectuur en duurzame stadsontwikkeling.

30 hotelkamers
Het EXPO Hotel is een initiatief van de Conceptenbouwers. Het hotel bestaat uit 30 kamers die tot en met 2025 worden gerealiseerd. De eerste ontwerpen zijn van de hand van Ted Noten van Atelier Ted Noten, architectuurstudent Peyman Soleimani in samenwerking met De WaardenMakers en Buro Kade, en de Bossche Kraan van Maarten Kierkels in samenwerking met Boyke Kooymans Architect en Coreworks.

Het EXPO Hotel is mogelijk dankzij de inspanning en betrokkenheid van samenwerkende partijen binnen de Mengfabriek en het Urban Mining Collective, en dankzij de kick-start funding van het investeringsfonds Brabant C.

 GERELATEERDE BERICHTEN