Experts aan het woord

De WaardenMakers werken samen met jonge professionals aan een breed palet van initiatieven in Brabant. Van de energietransitie tot klimaatadaptatie en de circulaire economie, van behoud van erfgoed tot de kwaliteit van onze omgeving. Zij worden daarbij gevoed door ervaren experts vanuit de meest uiteenlopende disciplines. In deze rubriek vertellen deze experts over hun visie op onze omgeving.

 

 

Landschapsarchitect en gebiedsinnovator Thomas Jansen trapt af bij Kasteel Soelen, een object dat geïntegreerd is in zijn omgeving. “Zo kijk ik graag naar alle maatschappelijke opgaven.” Een gesprek over de diversiteit aan subculturen in de Nederlandse delta, het snijvlak tussen veilig en risicovol en out of the box denken en doen.

 

 

Stijn van Liefland houdt zich bezig met duurzame ontwikkeling en slimme financiering. Als expert probeert hij andere mensen daarmee aan de slag te krijgen. Hij neemt ons mee naar de Olofstuin in zijn woonplaats Delft. “Een mooi voorbeeld van duurzame ontwikkeling in het klein, die waarde toevoegt aan de omgeving.”