‘Een topplek om je netwerk uit te breiden’

Alex Rasenberg (20) volgt de studie Sportcommunicatie aan Fontys Hogeschool. Sinds kort loopt hij stage bij de werkplaats. Hij maakt content voor de website, de nieuwsbrief en Wtv en is betrokken bij 2 initiatieven: ‘Plan(t) our Future’ en de multifunctionele accommodatie in Brakel. “De werkplaats is een topplek om je netwerk uit te breiden”, zegt hij. “En de mutual gains approach spreekt me erg aan: iedereen in de initiatieven gaat erop vooruit.”

Alex zit in het 3e jaar van zijn studie in Tilburg. Tijdens zijn stage bij de werkplaats houdt hij zich vooral bezig met communicatie. “Ik krijg van veel verschillende onderwerpen iets mee, waardoor ik veel leer van deze stage.”

Veel taken
Alex is nog maar kort bij de werkplaats, maar heeft al veel taken op zich gekregen. “Ik werk mee aan de website en ik maak content voor Werkplaats TV. Ook ga ik helpen met het afnemen van interviews met mensen op straat, studenten en andere betrokkenen bij de werkplaats.” Daarnaast is Alex betrokken bij het initiatief ‘Plan(t) our future’, waarvoor hij verslagen schrijft over bezoeken en bijeenkomsten. “Verder ben ik betrokken bij de multifunctionele accommodatie in Brakel. Dit initiatief brengt 2 voetbalclubs en 2 basisscholen samen in een multifunctioneel complex aan de Molenkampsweg. Hiervoor schrijf ik onder andere de nieuwsbrief.”

Nieuwe mensen
Hoewel Alex nog maar kort van de sfeer proeft op de werkplaats, heeft hij het al erg naar zijn zin. “Het bevalt me hier  goed. Ik leer veel nieuwe mensen kennen met allemaal een andere, professionele achtergrond. De WaardenMakers is daarmee een topplek om je netwerk uit te breiden.”