‘De WaardenMakers staan open voor nieuwe ideeën’

Werkt het niet? Probeer dan iets anders. Dit is wat Christy van Crey (23) en Kirsty Jongeneel (22) leerden tijdens hun duostage bij De WaardenMakers. De tweedejaars studenten AD Communicatie aan de Avans Academie in ’s-Hertogenbosch liepen tien weken stage in de broedplaats op de Bossche Tramkade. Hun opdracht: het organiseren van een debatcafé. Met succes! “Het was een geslaagde stage, waarbij we veel hebben geleerd.”

 

Christy en Kirsty hadden al de nodige ervaring met evenementen voordat ze bij De WaardenMakers terechtkwamen. Dankzij hun hands-on mentaliteit was het doel van dit debatcafé meteen duidelijk. “Het debatcafé moest de deelnemers aan het denken zetten over circulair bouwen”, vertelt Christy. Of dat gelukt is? “Zeker wel. We hadden interessante sprekers en deelnemers, waardoor het debat lekker liep”, aldus Kirsty. “De deelnemers zijn ook nog in groepjes met lego aan de slag gegaan; dat was heel leuk en verrassend.”

Opening
Naast het evenement schreven de twee teksten en hielpen ze mee bij de officiële opening van De WaardenMakers in september. Christy: “We hebben veel geleerd van de opening. We wisten daardoor welke punten we mee moesten nemen voor het organiseren van het debatcafé.” 
Het schrijven van teksten heeft Kirsty veel geholpen. “Toen ik hier mijn stage begon, was ik niet zo sterk in schrijven. Dat is nu wel een stuk verbeterd.”

 

Flexplekken
Christy en Kirsty vonden het prettig dat er veel meer stagiairs rondliepen. “Iedereen heeft een eigen kijk op dingen, waardoor je veel van elkaar kunt leren”, zegt Christy. Kirsty vond de flexplekken op de twee verdiepingen ook heel fijn. “Dit zorgt ervoor dat de stagiairs eerder contact met elkaar zoeken. Het is meteen gezelliger en er hangt een goede sfeer.”

 

Nieuwe ideeën
Als tip voor nieuwe stagiairs wil het duo meegeven dat je vooral je mening moet geven. “Als je ergens mee zit of denkt dat er iets beter kan, kun je dit hier gewoon zeggen. Dat zorgt uiteindelijk alleen maar voor een betere werksfeer. De WaardenMakers staan altijd open voor nieuwe ideeën en gaan hier ook zeker mee aan de slag. Ze vinden het belangrijk om dingen uit te proberen. Werkt het niet? Probeer dan iets anders. Hoe meer je probeert, hoe beter het eindresultaat wordt.”