‘Je staat er bij De WaardenMakers niet alleen voor’

Twee maanden loopt Jennifer van Heusden nu stage bij De WaardenMakers. Samen met een team van andere jonge professionals en experts dompelt ze zich onder in het Bossche Watermuseum. Door het coronavirus gebeurt dat nu met het nodige kunst- en vliegwerk op afstand. “Het is voor iedereen een nieuwe situatie, die grote aanpassingen vergt”, zegt ze. Haar tip? “Accepteer de situatie en geef jezelf de tijd. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

 

Jennifer is vierdejaars studente Leisure & Events Management aan Breda University of Applied Sciences (BUas). “Ik heb voor deze studie gekozen omdat de praktijk heel centraal staat en de school internationaal georiënteerd is. Zelf ben ik een half jaar naar Polen geweest voor een uitwisseling”, vertelt ze. Bij De WaardenMakers houdt ze zich bezig met duurzame thema’s rondom water. “Ik ben nu bijvoorbeeld het thema ‘leefwater’ aan het uitwerken. Dit gaat over recreatie, toerisme, dieren en planten.”

 

‘De Kring Vrienden ziet de stad en al haar water als één groot museum’

Watermuseum
Eerder liep Jennifer al stage bij het Stedelijk Museum Breda en volgde ze een minor over duurzaamheid. “Mijn afstudeerstage bij De WaardenMakers over het Watermuseum in Den Bosch is een combinatie van beiden en sluit er dus perfect op aan.”
Het Watermuseum is een initiatief van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en gaat deel uitmaken van het UNESCO Global Network of Water Museums (WAMU-NET). “De Kring Vrienden ziet daarbij de stad en al haar water als één groot museum”, aldus Jennifer. “Het Kruithuis, vlakbij de Zuid-Willemsvaart, wordt het fysieke museum. Hierin komt aandacht over waterbewustzijn centraal te staan. Ik ga onderzoeken welke activiteiten en events terug zouden kunnen komen in het watermuseum, zodat het museumbezoek betekenisvol is en de bezoekers bijblijft.”

 

Veel andere studenten
Jennifer kwam via de website van de provincie terecht bij De WaardenMakers. “Het is fijn dat er hier veel andere studenten zijn van verschillende opleidingen. Hierdoor leer je andere vakgebieden kennen en dat kan later in de praktijk heel nuttig zijn. Andere studenten lopen ook vaak tegen dezelfde problemen aan. Dit zorgt ervoor dat je er hier niet alleen voor staat.”

 

‘Het is fijn dat er hier veel andere studenten zijn van verschillende opleidingen’

 

Thuiswerken door coronavirus
Door het coronavirus werken De WaardenMakers en dus ook de jonge professionals nu thuis. Voor velen is dit een last, maar het biedt ook ruimte voor nieuwe kansen, vindt Jennifer. “Interviews en vergaderingen gaan tot nu toe allemaal door via Skype of Microsoft Teams. Hierdoor heb ik niet het gevoel dat ik er alleen voor sta.”
Toch is het begrijpelijk dat thuiswerken soms wat moeizamer gaat dan op kantoor. “Om mezelf gedisciplineerd te houden, zorg ik ervoor dat ik werk en privé gescheiden hou. We proberen de teamspirit erin te houden en hebben onderling goede afspraken gemaakt. En je moet vooral niet gefrustreerd raken als dingen veranderen door de situatie.”

 

Lees meer over het Watermuseum >