‘Ik vind het fijn om iets te betekenen voor anderen’

Josie Knipping is vierdejaars student Commerciële Economie aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Voor haar afstudeerstage bij De WaardenMakers schrijft ze een communicatieplan voor de gemeente Altena. “De gemeente wil een totaalaanpak voor de transformatie van een aantal gebouwen”, vertelt ze. “Denk bijvoorbeeld aan een kantoor waar woningen in komen of leegstaande winkels die een nieuwe bestemming krijgen.”

Voor haar communicatieplan kreeg Josie drie straten en een braakliggend terrein toegewezen die getransformeerd gaan worden. “Ik bedenk niet wat er op dit terrein komt, maar hoe alles gecommuniceerd moet worden. Hoe communiceren we de nieuwe functie naar de stakeholders, de mensen die het moeten uitvoeren, en de bewoners?”

Maatschappelijke stage


Via een vriendin kwam Josie in contact met onze broedplaats. Zij raadde haar aan om bij de provincie te gaan kijken. “Al snel stuitte ik op de website van De WaardenMakers”, zegt Josie. “Ik wilde graag een maatschappelijke stage, en deze living lab is daar een geweldige plek voor. Ik doe hier veel nieuwe kennis op. Daar ben ik echt heel blij mee.”

Veel verantwoordelijkheid


Wat haar vooral aanspreekt haar afstudeerplek is de maatschappelijke betrokkenheid. “Ik vind het fijn om iets te betekenen voor anderen. Ik wil de maatschappij vooruithelpen, dat zit er al van kleins af aan in.” Onze broedplaats is voor haar daarom een ideale plek. Ze raadt dan ook zeker andere studenten aan om hier hun afstudeeronderzoek te schrijven. “Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en je leert nieuwe dingen. Ik verdiep me nu bijvoorbeeld in de woonagenda, daarover wist ik voor mijn stage nog niks. Zo leer ik elke dag weer interessante dingen.”