‘We vullen elkaar als bestuurskundigen perfect aan’

Wat is innovatie nou precies? En hoe kan innovatie worden gekoppeld aan de maatschappelijke opgaven in Brabant? Jules Mostard ging als jonge prof met ervaringsdeskundige Koen Antonis op onderzoek uit. Samen met het innovatieteam van de provincie voelden ze provinciemedewerkers aan de tand. De beide bestuurskundigen bleken elkaar perfect aan te vullen. “De combinatie van praktijk en universiteit is voor onze samenwerking ideaal”, zegt Jules.

 

Door Stef Hankel

 

Koen Antonis.

Jules en Koen hebben beiden een bestuurskundige achtergrond. Koen noemt zich ‘beleidsmaker bij de overheid’. “Als er één organisatie bestuurskundig is, dan is het De WaardenMakers wel”, zegt hij. In de broedplaats begeleidt hij jonge professionals. Jules is er één van. Vooral het leggen van verbindingen met andere partijen trekt Koen aan in De WaardenMakers. Jules sluit zich hierbij aan. Hij studeerde eerder politicologie en is nu bezig met zijn master Bestuurskunde in Nijmegen met de focus op publiek management.

 

‘Het is fijn om samen te werken met iemand met dezelfde achtergrond’

 

Goede combinatie
Samen bogen ze zich de afgelopen periode over innovatie. “Wat onze samenwerking zo goed maakt, is dat we elkaar perfect aanvullen”, zegt Koen. “Waar ikzelf al wat langer in de praktijk actief ben, zit Jules nog dichtbij zijn opleiding. Vooral in het schrijven van onderzoeken vult hij mij goed aan.”
Jules is het hiermee eens. “Het is fijn om samen te werken met iemand met dezelfde achtergrond. Ik werk nog vanuit de theoretische kant van Bestuurskunde op de universiteit; Koen zit er vanuit de praktijk middenin, en die combinatie werkt goed.” Studie en praktijk lopen niet altijd hand in hand, heeft hij gemerkt. “Koen helpt mij goed met meer inzicht te krijgen over de precieze werking van de provincie.”

 

Jules Mostard.

Sparringpartners
Waar Koen officieel begeleider is van Jules, zien ze elkaar als collega’s en volwaardige sparringpartners. In hun samenwerking is er geen enkele drempel als het gaat om het uiten van meningen. Koen: “Jules laat het vaak weten als hij het ergens niet mee eens is of simpelweg een andere kijk op dingen heeft.”
“Bij De WaardenMakers word je gezien als gelijkwaardig; er wordt direct om je mening gevraagd”, zegt Jules. Niet alleen de relatie op het werk vindt hij waardevol, maar ook die om het werk heen. “Soms moet je die klik ook gewoon hebben met je collega”, vult Koen aan. “De interviews die we met de provinciemedewerkers hebben gehouden, hebben we dan ook vrijwel allemaal samen gedaan.”

 

‘Van iedereen die je ontmoet kun je weer iets nieuws leren’

 

Ruimte bieden
Zowel Koen als Jules denken dat hun samenwerking kenmerkend is voor de broedplaats. “Ik denk dat De WaardenMakers ons volledig in onze kracht kan zetten en vandaar uit de laagdrempeligheid die wij ervaren kan stimuleren en faciliteren”, aldus Koen. Het kunnen praten met iedereen die langskomt bij de broedplaats vindt hij kenmerkend voor de organisatie.
Dat merkte Jules ook op toen hij op sollicitatiegesprek kwam. “Het gesprek was heel serieus, maar omdat het zo open was vond ik het helemaal niet stressvol.” Deze openheid is volgens Koen essentieel voor een gelijkwaardige samenwerking. “Van iedereen die je ontmoet, kun je weer iets nieuws leren.”