‘Je zit hier letterlijk steeds met andere mensen om de tafel’

Business Centre Treeport is een bedrijventerrein dat een hoofdrol moet gaan spelen bij de transitie in de boomteeltsector. De WaardenMakers denkt mee over het ontwerpen en uitvoeren van innovatief en duurzaam bouwen en over de logistieke keten. Kevin Schipper (25) is hierbij als NHTV-student betrokken. “Mijn stage bij de werkplaats is veelzijdig, waardoor ik veel nieuwe dingen leer.”

Het initiatief Treeport moet ervoor zorgen dat het nieuwe bedrijventerrein schoner, efficiënter en veiliger voor de omgeving wordt. Als derdejaarsstudent Ruimtelijke Ordening en Planologie bij de NHTV in Breda moest Kevin eerst nog ontdekken wat zijn rol kon zijn binnen het initiatief. “Het is een groot project, dus ik moest eerst kijken wat mijn toegevoegde waarde kon zijn.”
Het is nu de bedoeling dat hij de veelbelovende mogelijkheden voor Treeport in kaart brengt. “Het is belangrijk om een overzicht te creëren, omdat er veel mensen aan dit initiatief meewerken.”

‘Out of the box’
Kevin kwam via een klasgenoot bij de werkplaats terecht. “Deze stageplaats sprak me aan omdat die veelzijdig is. Er zijn veel initiatieven waaraan je een bijdrage kunt leveren.”
Hij vindt dat het gebouw waar Werkplaat De Gruyter gevestigd is, De Gruyter Fabriek, past bij de sfeer die er heerst. “In de oude fabriek zijn veel bedrijven gevestigd, vaak met een creatieve achtergrond. Dit creatieve zie je terug in de vrije en open sfeer van de werkplaats; je wordt aangemoedigd om ‘out of the box’ te denken.”

Geen saai kantoor
Toen Kevin begon, kwam hij erachter dat de werkplaats bepaald geen saai kantoor is waar je elke dag dezelfde mensen spreekt. “Mensen lopen hier in en uit en nemen verschillende ideeën met zich mee.” De gezamenlijke lunch op woensdag noemt hij hierbij als voorbeeld. “Je zit letterlijk steeds met andere mensen om de tafel, met wie je kunt sparren over ideeën. Ook worden er dan vaak interessante presentaties gehouden. Je krijgt zo een inkijk in initiatieven waarbij je minder betrokken bent.”