‘Ik zocht een plek waar ik de ruimte zou krijgen’

Koen Antonis (26) sloot afgelopen jaar de master Public Governance aan Tilburg University succesvol af. Nu is hij vastbesloten om zijn PhD te halen. Daarvoor schrijft hij bij De WaardenMakers zijn onderzoeksvoorstel. Daarnaast houdt hij er zich bezig met het helpen van jonge professionals en het organiseren van de kenniskring Slimme Stad en Ommeland. “Ik zocht een plek waar ik de ruimte zou krijgen en deze broed plaats is daar heel flexibel in.”

 

Koen is bij De WaardenMakers bezig op drie vlakken. Ten eerste helpt hij de jonge professionals als ze tegen dingen aanlopen en even niet verder komen. “Vooral als vragen te maken hebben met bestuurskunde, vind ik het een uitdaging om ze verder te helpen.”

Energietransitie


Daarnaast organiseert hij de kenniskring Slimme Stad en Ommeland. Hij maakt het programma en de agenda van de bijeenkomsten, informeert de deelnemers en regelt sprekers. Ook is hij druk bezig met het schrijven van een onderzoeksvoorstel voor zijn PhD. Hij denkt er nu over om onderzoek te doen naar hoe grote partijen kleine partijen kunnen helpen bij de energietransitie. “Ik ben met meerdere mensen aan het sparren over het onderwerp en hoe ik dit kan vormgeven”, aldus Koen. “Er staat dus nog niks vast, maar dit lijkt me in ieder geval erg interessant om te onderzoeken.”

Verschillende disciplines


Voordat hij zijn master afrondde, studeerde Koen Bestuurskunde aan Avans in ‘s-Hertogenbosch. Vervolgens deed hij een premaster en een master in Tilburg. Via een medestudent kwam hij bij De WaardenMakers terecht. Dat bleek een goede keuze. Koen vertelt dat hij het hier erg naar zijn zin heeft. Hij is vooral positief over de kenniskring die hij organiseert. “Hier zijn veel mensen aanwezig met allerlei verschillende, professionele achtergronden. Ik hou van dit soort samenwerkingsverbanden waarbij veel verschillende disciplines samenkomen.”