‘Werkplaats biedt mij een werkervaringsplaats’

Wat is er mogelijk met planten? In De WaardenMakers buigt Lisanne van Honk (19) zich als jonge professional over deze vraag. Om haar kansen als student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht te vergroten, klopte ze bij de werkplaats aan om kennis, ervaring en contacten op te doen.

“Het aantal studenten voor deze studie is enorm hoog”, aldus Lisanne. “Hierdoor loop je het risico om na je afstuderen een van de velen te worden. Dit wilde ik voorkomen. En daarom heb ik gezocht naar een mogelijkheid om al in mijn eerste studiejaar werkervaring op te doen. Deze mogelijkheid werd mij geboden door de werkplaats.”

Fossiele brandstoffen
‘Plan(t) Our Future’ is een van de initiatieven waaraan Lisanne werkt. “We leven in een wereld waar de fossiele bronnen steeds verder opraken. En dus moeten we op zoek naar alternatieve oplossingen”, zegt ze. “Niet alleen om onze planeet leefbaar te houden voor de volgende generaties, maar ook om ‘m niet verder aan te tasten. Een van de mogelijke oplossingen groeit gewoon in je eigen tuin: planten.”

Congres
Lisanne onderzoekt nu wat er allemaal mogelijk is met die planten. Tijdens het congres ‘Plan(t) Our Future’ in september presenteert ze haar bevindingen. Het belooft een interessant evenement te worden, dus: save the date!