‘De werkplaats is voor mij een nieuwe ervaring’

Hij wilde nieuwe werelden ontdekken en zijn perspectief in het leven verbreden. Daarom kwam Mario Lingga Wisnugraha uit Indonesië naar Nederland. Inmiddels is hij tweedejaarsstudent Master of Architecture aan de Fontys Hogeschool en loopt hij stage bij De WaardenMakers. “De werkplaats is voor mij een goede start. De combinatie van vrijheid, supervisie en discussie in een multidisciplinaire omgeving levert innovatieve resultaten op.”

In De WaardenMakers was Mario betrokken bij diverse initiatieven. Hij deed onderzoek naar de circulaire economie, maakte deel uit van het werkplaatsteam dat deelnam aan de COA-prijsvraag ‘A Home away from Home’ en dacht mee over de renovatie van de haven van Werkendam. Nu werkt hij mee aan de metamorfose van de Looz Corswarem Hoeve, een leer- en boerderij voor mensen met een beperking.

Diversiteit
Werken in De WaardenMakers is voor Mario een compleet nieuwe ervaring. “Binnen het team is er een grote diversiteit aan opleiding en achtergrond. Elk initiatief wordt dan ook vanuit verschillende perspectieven bekeken. Dat doen we samen met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Een holistische benadering, zeg maar, met een win-winoogpunt voor alle betrokkenen.”

Grote meerwaarde
Dat studenten in de werkplaats meedraaien als jonge professionals vindt Mario een grote meerwaarde. “We hebben de vrijheid om onze eigen concepten te ontwikkelen volgens de werkwijze van de werkplaats, waarbij we gebruik maken van de theorie en de kennis van school. De begeleiding van experts en discussie met anderen verrijken een initiatief en maken het klaar voor implementatie.”