‘Het maakt hier niet uit hoe oud je bent’

De 19-jarige Nick Rombout zit in het tweede jaar van de bachelorstudie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Om praktijkervaring op te doen, is hij bij De WaardenMakers betrokken bij twee initiatieven: over waterstof en over een professionele voetbalclub. “Onder begeleiding van een professional doe je hier veel ervaring op.”

Waterstof is een product waarmee al lang gewerkt wordt, maar waar weinig over bekend is. “Met het initiatief over waterstof probeert Werkplaats De Guyter het gebruik van waterstof als goede optie voor duurzame energietransitie op de kaart te zetten in Brabant”, zegt Nick. In een kenniskring is hij bezig om dit voor elkaar te krijgen. “Een onderdeel waar we mee bezig zijn, is het opzetten van een waterstofconferentie om aan belangstellenden te laten zien wat er mogelijk is met waterstof.” Daarnaast is hij net begonnen met een nieuw initiatief dat te maken heeft met een professionele voetbalclub.

Praktijkervaring
Nick kwam bij de werkplaats terecht via een van de procesbegeleiders. Vrijwel direct kon hij aan de slag met een initiatief. Dat was fijn, want in zijn studie wordt er weinig aandacht besteed aan de praktijk. Nick: “Bij de werkplaats kan ik praktijkervaring opdoen over mijn vakgebied.”
Wat hij speciaal vindt aan de werkplaats? “Dat het niet uitmaakt hoe oud je bent en hoe lang je er al rondloopt. Er wordt altijd goed geluisterd naar je inbreng. En er wordt er ook echt iets mee gedaan.” Hij zou een stage bij De WaardenMakers daarom aan iedere student willen aanraden. “Je wordt begeleid door professionals uit allerlei verschillende vakgebieden”, vertelt hij. “Hierdoor doe je veel ervaring op in meerdere interessante en veelzijdige gebieden.”