‘Er valt hier altijd iets nieuws te beleven’

Renske van Stratum (20) kwam bij toeval een keer langs bij De WaardenMakers. Inmiddels draait ze al ruim een jaar mee in het redactieteam. Dat doet ze naast haar opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University. “Het werk voor de werkplaats is heel dynamisch en ik doe steeds nieuwe dingen. Daardoor leer ik er veel van. Iedere week is anders. Er valt hier altijd iets nieuws te beleven.”

 

Toen Renske vorig jaar een keer binnenliep bij de werkplaats, hoorde ze dat het redactieteam op zoek was naar nieuwe communicatiestudenten. “Ik heb direct op dit aanbod gereageerd en ik kon de week daarop al aan de slag gaan”, vertelt ze enthousiast. “Samen met het team hou ik de website up-to-date en doe ik interviews met onder anderen studenten die bij de werkplaats stagelopen of afstuderen. Ik ben ook regelmatig op pad om items te filmen voor Wtv. Dat is het eigen tv-kanaal van de werkplaats.”

 

Fijne sfeer
Binnen het redactieteam heerst er volgens Renske een hele fijne sfeer. “Er is alle ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling van je vaardigheden. Het gaat om zo veel meer dan het schrijven van teksten. We maken ook content voor verschillende social media kanalen. Daarvoor leren we hoe we dingen het beste in beeld kunnen brengen. En we interviewen veel verschillende mensen op allerlei locaties.”

 

Verschillende achtergronden
Renske vindt de werkplaats een goede stage- of afstudeerplek voor studenten die weten welke kant ze op willen na hun studie. “Bij de werkplaats lopen professionals rond met verschillende achtergronden en er zijn een hoop initiatieven in allerlei vakgebieden. Hierdoor kun je vaak meewerken aan een initiatief dat past bij wat jij leuk vindt. Je wordt dan begeleid door professionals die weten wat je nodig hebt.”

 

Passies ontdekken
Juist deze breedheid aan vakgebieden resulteert ook in een goede stage- of afstudeerplaats voor studenten die nog niet weten wat ze willen na hun studie. Renske: “Je kunt hier ontdekken waar je passies liggen. Dus eigenlijk is de werkplaats een goede stageplaats voor iedereen!”