Een gezamenlijke duik in de wereld van de livestreams

Wat doe je als door het uitbreken van corona bijeenkomsten ineens niet meer kunnen doorgaan? Dan ga je aan de slag met livestreams. Stef Hankel en filmmaker Pieter van Hulten doken in de wereld van de livestreams en maakten een flink aantal uitzendingen. De krachtenbundeling liep gesmeerd. “Jonge en ervaren professionals zien elkaar hier als collega’s. Er is weinig verschil tussen die twee en dat is gewoon fijn”, aldus Stef.

 

Door Sanne van der List

 

Pieter van Hulten (links) en Stef Hankel.

Stef Hankel studeert communicatie aan Fontys Hogeschool in Tilburg, Pieter van Hulten werkt als filmmaker voor De WaardenMakers. Samen maken ze deel uit van de redactie. Ze vonden elkaar al snel toen fysieke bijeenkomsten door corona geschrapt dreigden te worden. Pieter: “Ik heb de afgelopen periode echt als een soort film ervaren. Je zit met je handen in het haar omdat alles ineens stopt. Je moet anders gaan nadenken en kijken hoe je je doelstellingen wel kunt halen.”

 

‘We hebben ervoor gezorgd dat er ruimte was voor ontwikkeling’

 

Ontwikkeling
Pieter werkte toen al met Stef samen in de redactie van De WaardenMakers. En ze bouwden samen een studio in de broedplaats. “Ik had daar geen ervaring in en wist er niet zoveel vanaf. Techniek is niet mijn sterkste punt”, vertelt Stef. Maar al doende leert men, zo bleek al snel. Pieter: “Stef is een fijn persoon om mee te werken. We hebben gekeken waar zijn sterke en minder sterke kanten zitten en ervoor gezorgd dat er ruimte was voor ontwikkeling.”

 

Bijzondere periode
Door de coronacrisis werd het een bijzondere periode. “Ik heb eerder stage gelopen, toen alles nog normaal was. De maanden bij De WaardenMakers kan ik daar niet echt mee vergelijken; alles was anders. Maar omdat ik tijdens corona hier ben begonnen, is de manier waarop we hebben gewerkt – op afstand en met livestreams – voor mij nooit anders geweest.”

 

‘Werken met jonge professionals is heel tof’

 

Leerzaam
Zijn werk bij de broedplaats heeft Stef als ‘heel leerzaam’ ervaren. “Ik heb vooral veel geleerd op het gebied van presenteren.” Ook Pieter heeft de samenwerking veel opgeleverd. “Werken met jonge professionals is heel tof. Je kijkt samen naar waar iemands interesse ligt en gaat daarmee aan de slag. Met de livestreams hebben we nu een format dat echt iets toevoegt aan De WaardenMakers. Zeker ook voor de tijd na corona.”

 

Experimenteren
Zowel Pieter als Stef vinden dat de broedplaats een goede plek is om samen te werken als jonge en ervaren professional. Volgens Stef bieden De WaardenMakers de ruimte om te experimenteren. “Jonge en ervaren professionals zien elkaar hier als collega’s. Er is weinig verschil tussen die twee en dat is gewoon fijn.” Volgens Pieter is de samenwerking ook echt een samenwerking. “Het is niet zo dat ik een opdracht in mijn hoofd heb die ik iemand wil laten doen. Het mag ook anders en daar kunnen we het gewoon over hebben.”