‘Hier doe ik praktijkervaring op naast mijn studie’

Ze studeert Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University. Én ze zit in het redactieteam van De WaardenMakers. Hier komen verschillende aspecten van communicatie aan bod. Thirsa Stolk (20): “Mijn opleiding is heel leuk, maar ik miste net dat stukje praktijk. Ik wilde ik er iets bij doen dat gerelateerd is aan mijn studie. De werkplaats biedt dat. Alles wat ik tijdens mijn opleiding leer, kan ik hier direct toepassen.”

 

Haar werk bij de werkplaats is heel veelzijdig, vertelt Thirsa. “We zijn met veel verschillende dingen bezig.” Ze doet vaak interviews, schrijft artikelen en maakt foto’s en filmpjes voor de website en de nieuwsbrief. Daarnaast houdt ze zich bezig met het werven van studenten.

 

Nuttig en leuk
“De WaardenMakers is echt een fijne stageplek, maar veel studenten weten dit helaas niet. Wij willen hen duidelijk maken dat het erg nuttig en leuk is om hier een stage te volgen. Hiervoor zijn we nu allerlei ideeën aan het ontwikkelen, zoals posters en filmpjes voor social media.”

 

Werkplaats tv
Een andere communicatietool van de werkplaats is Werkplaats tv (Wtv). Hiervoor gaat Thirsa met een ander redactielid op pad met de camera. “We vragen voorbijgangers op straat wat ze van bepaalde stellingen vinden. En we filmen het item ‘Twee minuten met’. Dat is heel leuk om te doen. Je komt zo veel verschillende mensen tegen die iets over hun mening of passie vertellen. En je ontdekt ook nog eens de mooiste plekken van Brabant.”

 

Meteen enthousiast
Via een vriendin kwam Thirsa bij de werkplaats terecht. “Zij vertelde wat ze bij De WaardenMakers doet en dat ze nog op zoek waren naar versterking voor de redactie Ik was meteen enthousiast!”
De werkzaamheden die ze voor de redactie doet, sluiten goed aan bij haar opleiding. “Hier doe ik praktijkervaring op naast mijn opleiding”, zegt Thirsa. “Het fijne is hier ook dat je collega’s hebt en geen mensen die boven je staan. Iedereen kent elkaar en maakt graag een praatje met je. Ik hoop hier nog heel lang rond te lopen.”