‘In de werkplaats sta je samen sterk’

Ties van de Beek (2e van rechts) met zijn medestudenten.

Verdienmodellen van de toekomst. Daarover gaat de reader die Ties van de Beek, samen met 4 andere studenten van Avans Hogeschool, samenstelt voor zijn minor. Vanuit zijn studie en zijn ervaring als assistent supermarktmanager bij Lidl denkt hij in De WaardenMakers mee over oplossingen voor de leegstand in Brabant. “De uitdrukking ‘samen sta je sterk’ is in de werkplaats perfect van toepassing”, zegt hij.

Voor de reader maken Ties en zijn ‘partners in crime’ een koppeling met de trends en ontwikkelingen binnen de samenleving, de belevingswereld van de consument en de organisatie van de toekomst. “We hebben 5 verdienmodellen beschreven die tot 2030 een grote rol gaan spelen in de retail”, vertelt Ties. “Door nauw samen te werken volgens de aanpak van de werkplaats word je deelgenoot van het probleem. Het vinden van vernieuwende oplossingen is dan een extra grote uitdaging.”

Korte lijnen
Over De WaardenMakers zegt hij: “Het is een fijne werkplek met uitstekende voorzieningen. De lijnen naar opdrachtgevers en professionals die geraadpleegd kunnen worden, zijn erg kort. Daardoor kunnen we snel schakelen. Daarnaast hebben we leuke nevenactiviteiten toegespeeld gekregen, zoals de conferentie ‘Samen hart voor de zaak’. Die heeft ons extra informatie voor onze reader opgeleverd én meer ervaring.”