‘Ik hou me graag bezig met het sociale aspect’

Tirza Korsten (20) is vierdejaarsstudent Social Work aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Ze heeft er al een aantal maanden opzitten bij De WaardenMakers. Het komende half jaar zet ze zich in voor verbetering van sociale verbinding binnen de organisatie. “Ik hou me graag bezig met het sociale aspect.”

 

Bij het zoeken naar een stageplek, trok De WaardenMakers als broedplaats meteen haar aandacht. “Ik wil graag op een breder niveau bezig zijn met sociaal werk. En ik vind duurzaamheid erg belangrijk”, vertelt Tirza. “Persoonlijk probeer ik stapje voor stapje zo bewust en duurzaam mogelijk te leven. Binnen De WaardenMakers kan ik me inzetten voor verandering en bewustwording op grotere schaal.”

‘Leuk om te ontdekken waarmee ik de nieuwe jonge professionals kan helpen’

Netwerken
Veel mensen van Tirza’s opleiding kiezen voor werken op microniveau, bijvoorbeeld in direct contact met cliënten. Tirza interesseert zich meer voor de werking van netwerken en verbindingen tussen personen en belanghebbenden. Dit heeft een groot raakvlak met de werkwijze van De WaardenMakers. “Toen ik in februari begon, heb ik me eerst beziggehouden met de relatie tussen energietransitie en armoede; hoe kan iemand die in armoede leeft met energietransitie aan de slag gaan? Daarna ben ik bij het initiatief ‘monumenten’ ingerold. Samenwerken werd door de maatregelen van het coronavirus lastiger. Maar ik zag ook, mede door de veranderende situatie in coronatijd, dat een aantal dingen anders kan op het gebied van teams en samenwerking.”

 

Interne verbindingen
Ze vroeg andere jonge professionals hoe zij hiernaar keken en nam het initiatief om zich te gaan richten op het optimaliseren van interne verbindingen. “Ik ben hier al een tijdje actief en vind het leuk om te ontdekken waarmee ik de nieuwe jonge professionals kan helpen. Zo blijf ik ook op de hoogte van alle activiteit rondom de thema’s. Ik benut mijn extraverte en sociale kant graag op deze manier.”

 

‘Ik voel hier oprecht dat mijn mening ertoe doet’

Persoonlijke inbreng
Typerend voor De WaardenMakers vindt Tirza de diversiteit aan opleidingsachtergronden en werkwijzen. Als overeenkomst ziet ze dat iedereen bereid is om te groeien. “Als anderen zich inzetten, word ik zelf ook gestimuleerd om me minstens zo hard in te zetten.” Ook benadrukt ze de open werksfeer en het gevoel van vrijheid en verantwoordelijkheid binnen De WaardenMakers. “Er is veel openheid en ruimte, je kunt met elk idee aankomen. Ik voel hier oprecht dat mijn mening ertoe doet. Daar hou ik van. Het vaste team kijkt niet neer op de jonge professionals; je bent veel meer dan ‘maar’ een stagiaire.”