Congres ‘Brabant op de schop’ afgelast wegens corona

Na overleg met de provincie is besloten om het congres ‘Brabant op de schop’ op 19 maart af te gelasten in verband met het coronavirus. De nieuwe datum staat op 2 juni 2020. Op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie in Breda.

Vanuit het RIVM wordt in Brabant het advies gegeven om geen handen meer te schudden, thuis te werken als het kan en grote evenementen te annuleren. Wij scharen onze bijeenkomst niet direct onder ‘echt groot’, maar gegeven de verwachte toename in afmeldingen in verband met het virus en de mogelijke uitbreiding van corona is een verplaatsing volgens ons verstandig.

Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie eruit?

Met de turfwinning ging Brabant al eerder letterlijk op de schop om de energiehonger te stillen. Na turf, kolen en gas staan we aan de lat voor een volgende energietransitie, maar nu op een duurzame manier. Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio er dan uit?

Groene sector
Daarover gaat het eindcongres van het provinciaal programma Sustainable Energy Farming (SEF) op 19 maart in Podium Bloos in Breda. Met als specifieke vragen: hoe zet de groene sector innovatie in om vorm te geven aan de energietransitie? En: wat werkt wel en wat niet? Een bijeenkomst voor agrariërs, waterschappen, terreinbeheerders, onderwijs, bedrijven, overheden en andere belangstellenden.

Energietransitie
Een congres vol inspiratie, praktijkvoorbeelden en interessante inzichten over hoe met de groene sector vorm wordt gegeven aan de energietransitie. Keynote speaker is Maurits Groen, die zich als communicatieadviseur, activist en ondernemer bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken.

Meld je hier aan voor het congres