Waterstofexpert wint Waterstofprijs 2020

Jan Piet van der Meer krijgt Erik Middelman Innovation Award

| Jan Piet van der Meer, als waterstofexpert betrokken bij De WaardenMakers, heeft de Nederlandse Waterstofprijs 2020 in de wacht gesleept! De prijs, de Erik Middelman Innovation Award, werd toegekend door de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie (NWBA).

De prijs is bedoeld voor personen die baanbrekend werk hebben verricht in het implementeren van de waterstof-economie. Door de zichtbaarheid ervan te verhogen, door technologie en bedrijfsmatige activiteiten te ontwikkelen en door mensen samen te brengen.

Initiator
Jan Piet van der Meer is al meer dan 20 jaar actief in de wereld van brandstofcellen en waterstof. Vanaf 2003 was hij 10 jaar directeur bij Nedstack. Samen met Erik Middelman, de naamgever van de award, leidde hij de ontwikkeling van de huidige fuel cell stack van Nedstack. Daarnaast was Jan Piet initiator van diverse brandstofcel toepassingstrajecten, zoals de ontwikkeling van back-up systemen, bootmodules, de Hytruck, heftrucksystemen, vuilnisauto’s en toepassing in bustransport.

Jonge professionals
Ook zat hij tijdens zijn periode bij Nedstack enkele jaren in het bestuur van de Europese Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU). Daarmee ondersteunde hij de belangen van de Nederlandse brandstofcel- en- waterstofeconomie. Verder was hij nauw betrokken bij de oprichting van voorlopers van de NWBA. Én hij leverde een grote bijdrage aan de acceptatie van waterstof en brandstofcellen in Nederland. Bij De WaardenMakers spart Jan Piet als expert met jonge professionals over de toepassingen van waterstof.

Onlangs nog legden we zijn verhaal vast. Kijk mee!