Studenten over toekomst broedplaatsen

‘Maak gebruik van influencers’

| Hoe hou je rafelranden / broedplaatsen / living labs nu en in de toekomst levendig? Met deze vraag ging een groep van 25 tweedejaars-studenten van BUas Leisure en Events aan de slag bij De WaardenMakers. Onze thuisbasis, de Bossche Mengfabriek en omgeving, stond daarbij centraal.

Het thema waaraan de studenten werkten was de herontwikkeling van industrieel erfgoed tot een multifunctionele (leisure) locatie. Onder begeleiding van De WaardenMakers bogen de studenten zich een dag lang over de Mengfabriek en omgeving als casus. In vijf groepen behandelden ze de onderwerpen Mengfabriek, Tramkade en Tramkade en omgeving. Na iedere ronde werd er doorgedraaid en gingen de studenten verder op wat de vorige groep had opgeleverd.

Creatieve aanbevelingen
Deze aanpak resulteerde in een aantal kleurrijke moodboards en een rijke oogst aan creatieve aanbevelingen en tips voor de ‘bewoner’s van de Tramkade. Die varieerden van een duidelijke wegbewijzering op de Tramkade tot een kunstroute en open ateliers, en van street art tot interactieve kunstwerken met hashtags en QR-codes. Nog een tip: maak gebruik van influencers.