De WaardenMakers zijn ‘on air’ met een reeks podcasts. Hierin gaan onze jonge professionals het gesprek aan over verduurzaming. Samen met experts en externen. Verschillende onderwerpen komen aan bod, waarmee we de luisteraar willen informeren, inspireren en irriteren. Stay tuned!

 

Beluister de introductie

Wat is De WaardenMakers Podcast? Wie zitten erachter? En waarover willen ze het hebben? De makers stellen zich aan je voor.

Luister aflevering #1/3

Eerste van drie afleveringen over de circulaire economie: informeren. Wat is circulaire economie? Waarom is het belangrijk? Wat zijn de kansen en de belemmeringen? Waldo Maaskant van de provincie Noord-Brabant legt uit.

Tweede van drie afleveringen over de circulaire economie: inspireren. Van koffiedik naar oesterzwammen met ZuiderZwam. Van reststromen naar kippenvoer met Kipsterkip. En plasticvrij haren wassen met HappySoaps.

Luister aflevering #3/3

Laatste van drie afleveringen over de circulaire economie: irriteren. Rob de Ruiter van TNO werpt een genuanceerde blik op circulariteit, productie en afval. “Plastic verpakkingen om groenten en fruit in de supermarkt is een no-go.”