Nieuwe lichting jonge professionals van start

Broeden op oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

| Het is – op gepaste corona-afstand – weer full house bij De WaardenMakers. Ruim dertig nieuwe jonge professionals werken sinds begin deze maand mee aan diverse maatschappelijke uitdagingen. Zoals de bossenstrategie, de Klimaatreis, het Watermuseum en de energietransitie.

Eind augustus was de eerste kennismaking met de nieuwe lichting jonge professionals. Dankzij de ruime locatie was het, ondanks corona, mogelijk om elkaar in het echt ontmoeten. Inmiddels zijn we een maand verder en zijn de jonge profs al aardig ingewerkt.

Waardevolle bijdrage
In multidisciplinaire teams broeden ze, samen met experts, op de initiatieven waaraan ze zijn verbonden. Ieder vanuit z’n eigen studieachtergrond. Hiermee leveren ze een waardevolle bijdrage aan de urgente maatschappelijke opgaven, waar we met z’n allen voor staan. De jonge professionals bouwen hierbij voort op de ervaringen en bevindingen van hun voorgangers. Met als doel: allemaal winnen. Dat betekent dat de samenwerking met stakeholders binnen een initiatief voor alle partijen een win-win moet opleveren.

Veelzijdigheid
Veelgehoord als eerste indruk, is de waarde van de veelzijdigheid. Iedereen voelt dat De WaardenMakers als broedplaats een plek is waar veel van elkaar geleerd wordt. Ondanks dat er niet elke dag op locatie gewerkt kan worden, hebben de jonge profs er zin in om er samen een mooie en leerzame tijd van te maken.