Thema(’s): .

 

De aarde heeft keihard hulp nodig! Door de opwarming, de vervuiling en het verdwijnen van bossen is de aarde in gevaar. Drie Brabantse jongeren willen deze koers veranderen. Dat doen ze samen met de provincie Noord-Brabant, Brabant Geeft Energie, De WaardenMakers en Ondernemend Onderwijs. Hun boodschap:

 

Je kunt zelf als scholier al veel doen tegen klimaatverandering en milieuvervuiling.

 

De hulp van andere middelbare scholieren hebben ze daarbij hard nodig. Meld daarom jouw school aan voor de Challenge VerduurSamen. Als je meedoet, leer je onderzoeken wat jij kunt doen tegen klimaatverandering en hoe je dit kunt uitvoeren. Je krijgt de mogelijkheid om de duurzaamheid van je school te testen en de vrijheid om zelf te bepalen welk aspect van verduurzaming je wilt uitvoeren. Spreekt dit jou aan? Doe dan met jouw middelbare school mee aan de Challenge VerduurSamen en werk mee aan een groene beweging voor jóuw toekomst.

 

De opdracht
De Challenge VerduurSamen bestaat in het kort uit: het verduurzamen van je school. Het vergroten van bewustwording onder jongeren en in je omgeving. Het opstellen van een businessplan over een creatief en haalbaar idee om je school te verduurzamen. De provincie stelt een geldbedrag beschikbaar voor de uitvoering van het businessplan van de school die deze stappen het beste uitvoert.

 

De hele opdracht, het beoordelingsformulier en de jury zijn te bekijken via de website van de Challenge VerduurSamen: www.verduursamenchallenge.nl. Hier kun je je ook aanmelden. Dat kan tot en met 31-01-2021.

Partners in dit initiatief

Provincie Noord-Brabant

Brabant Geeft Energie

De WaardenMakers

Ondernemend Onderwijs