Thema(’s): .

 

De transitie naar een fossielvrije economie schreeuwt om innovatie. Een interessante richting is het gebruik van waterstof als brandstof. Met waterstof kun je een elektrische auto aandrijven; het tanken van 5 kg van dit gas is goed voor zo’n 600 km rijden met een personenauto. Maar ook bij het opslaan van zonne- en windenergie kan het gas een belangrijke rol spelen. Het opvangen van de stroompiek kan door elektrolyse water omzetten in waterstof, dat als brandstof kan worden toegepast.

 

Samen met partners als waterschap Aa en Maas, NWBA en TBI Holding pleiten De WaardenMakers voor meer experimenteren met waterstof in Brabant. Brabant heeft namelijk een aantal sterke troeven in handen, zoals de toptechnologieregio van wereldformaat (kennisstad Eindhoven), organisatievermogen (triple Helix interactie tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid) en een gezond ondernemersklimaat. Daarom pleiten we ervoor om daar waar het kan waterstof op locatie te produceren en te gebruiken als brandstof. Ook gaan we voor het toepassen van brandstofcellen om duurzame energie op te slaan.

Publicaties

Publicatie waterstof
Onder de titel ‘WATERSTOF | de kern van ons energiesysteem’ heeft de waterstofkenniskring van De WaardenMakers een tweede publicatie uitgebracht. Inclusief 6 uitdagingen voor Brabant. Dit naar aanleiding van de conferentie. Lees hier

 

 

 

Presentatie keynote spreker
Prof. dr. Ad van Wijk geldt als dé autoriteit op het gebied van waterstof. Bekijk hier de presentatie die hij hield tijdens de conferentie onder de titel ‘De urgentie voor waterstof als drager van duurzame energie’.

 

 

 

 

Presentatie De Viessmann Group
Internationaal één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Klik hier

 

 

 

 

Presentatie Wouter van der Laak | Waterstofnet
Realiseert duurzame waterstofprojecten in Vlaanderen en Nederland. Klik hier

 

 

 

Partners in dit initiatief

Waterschap Aa en Maas

Jan Piet van der Meer

TBI Holding

Brabant Water

De WaardenMakers