Debatcafé ‘Ik en de Energietransitie’

Wat doe jíj voor het klimaat en de energietransitie?

| Greta Thunberg uit Zweden startte in haar eentje de wereldwijde klimaatstaking. Vele tienduizenden jongeren volgden. In Den Haag is nu het idee van de datastaking ontstaan: jongeren zetten hun telefoon 3 dagen op vliegtuigstand om CO2-uitstoot via datacenters te verminderen. Wat doe jíj voor het klimaat en de energietransitie? Laat van je horen tijdens het debatcafé ‘Ik en de Energietransitie’ op woensdag 13 maart in ‘s-Hertogenbosch.

Wil Brabant in 2050 een energieneutrale provincie zijn, dan is er nog een hoop te doen. Dat we met z’n allen aan de slag moeten, is duidelijk. Het is niet meer de vraag óf we in zijn geheel overstappen op duurzame energie, maar hoe en wanneer. Iedereen heeft daarin een eigen verantwoordelijkheid. Ook jij. Daarover gaat het vierde debatcafé van Werkplaats De Gruyter.

Lagerhuisdebat
Het debatcafé heeft deze editie de vorm van een levendig Lagerhuisdebat. Hierin gaan jongeren met volwassenen in discussie aan de hand van een flink aantal prikkelende stellingen. We zijn benieuwd naar jouw mening. Wat betekent de energietransitie voor jou? Wil en kun jij als individu een bijdrage leveren aan het oplossen van dit wereldprobleem?

KASerne
Het debatcafé vindt plaats in de kas van hotel-restaurant De KASerne aan de Willemspoort 1 in ‘s-Hertogenbosch (tegenover het Koning Willem I College). De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, debatleider is ‘energieleverancier’ Tom Vaessen. Inloop is vanaf 16.30 uur, aanvang 17.00 uur. De toegang is gratis.

 GERELATEERDE BERICHTEN